Spring naar inhoud

Publicaties

Deze week (september 2018) een stukje geschreven voor in het Kontact.

Kinesiologiepraktijk-Carola bij leerproblemen en allergieën.

Nieuw in de bommelerwaard is mijn kinesiologiepraktijk in Bruchem. De meeste mensen kennen mij vanuit mijn baan als audicien in Zaltbommel. Anderhalf jaar geleden ben ik daarmee gestopt om tijd vrij te maken voor mijn studie tot kinesioloog. Ik studeerde al ruim een jaar naast mijn werk en daar kon ik nu dus meer tijd en energie in steken. De basis van kinesiologie zijn spiertesten. Met het toepassen van correctietechnieken, ontdekte ik dat ik al veel klachten met betrekking tot spieren kon verminderen. Veel heb ik daar echter niet mee gedaan, want ik vond voeding en allergieën veel interessanter. Deze lijn heb ik helemaal doorlopen en kan er zeer veel mee bereiken. Allergieën hebben vaak meer gevolgen dan mensen in de gaten hebben. Darmproblemen, benauwdheid, hooikoorts, waterwratten, gewrichtsklachten en eczeem; het is vaak een gevolg van een allergie. Ook het testen van tekorten behoort tot de mogelijkheden en natuurlijk het uitzoeken welk supplement het beste dit tekort kan aanvullen.
Dit jaar heb ik veel certificaten behaald, waaronder het LEAP certificaat. Hierin wordt ingegaan op leerproblemen, de meest bekende is toch wel dyslexie. Informatie die binnenkomt wordt niet doorgestuurd naar het hersengebied waar het heen zou moeten. Ergens onderweg komt het een blokkade tegen. Via LEAP kan ik uittesten waar de blokkade zit en de blokkade opheffen, waardoor leren (en daarna het integreren) weer mogelijk is.
Verder wil ik mijn kennis van audiologie gaan combineren met mijn kennis van kinesiologie om mensen met gehoorproblemen te helpen.
Bel 06-27536921 voor een afspraak en ervaar het zelf!
www.kinesiologie-carola.nl, Kershof 7, Bruchem, Carola den Oudsten

praktijkruimte